Založ si blog

Otvorený list č. 2 predstaviteľom strany Smer na Slovensku, nie v „tejto krajine“

kreslený vtip Obrázok je len ilustračný, nesúvisí priamo s textom.

Starý dzedo z krajnoho východu, dze ňič ňit, píše naspäť zástupcom strany, ktorá je jedinou, skoro ľavicovou stranou v Slovenskom parlamente. Tak ako som popísal v prvom otvorenom liste a vyjadril sa iba k prvej otázke,  z tých , ktoré som poslal aj do centrály smeru a na ktoré som nedostal odpoveď. Tak teraz popíšem ďalšiu a vyjadrím sa k danej problematike.
Keďže som z krajného východu a ako aj moji spoluobčania si „užívam „ tento krásny kapitalistický systém, sa snažím tým, ktorí môžu a mali by aj vedieť ako,  aby zmenili aspoň trošku k lepšiemu život bežných občanov v tejto oblasti.

Moja druhá otázka v e-maili i liste pre politikov strany bola:
Čo chcete robiť, alebo robíte proti tomu , aby sa lesy prestali devastovať a drevo z nich sa za smiešne ceny vyvážalo do zahraničia? Tak ako sa za posledných 30 rokov zničili Slovenské lesy a polia je niečo neuveriteľné. Máte o tom aspoň šajnu ? Táto ekologická katastrofa politikom nevadí, ale vymýšľanie uhlíkovej stopy , výroba nezmyselných elektromobilov a iné hlúposti sa dennodenne premieľajú „ našimi “ dobre zaplatenými presstitútmi.

V novinách a ani ostatných médiach sa skoro vôbec nevenujú tejto téme. Nielenže si ničíme náš ekosystém, znižujeme produkciu kyslíka, ale lesy už nie sú schopné udržiavať vodu po dažďoch a tá rýchlo steká do dolín a na úrodné polia, kde neraz spôsobuje záplavy i odplavovanie úrodnej ornice do morí.
Takto vyzerá pohorie Vihorlat z cesty smerom do Michaloviec :

Obrázok je len ilustračný, nesúvisí priamo s textom.

 

Že sa Slovenské lesy „poctivo“ kántria sa môžete dočítať aj v článkoch v niektorých novinách. Je to však asi veľmi dobrý biznis aj pre lesníkov a trošku aj drevorubačov: https://hnonline.sk/slovensko/906076-podla-lesnikov-je-stromov-viac-satelity-ale-ukazuju-opak

Na elektromobilitu si môžete prečítať na internete aj tento zaujímavý článok :

fotokópia textu

Pokiaľ sa týka polí aj tie dospeli do štádia, že naši miestodržitelia už nechcú aby sme boli sebestačný v potravinách a preto je nám dovolené pestovať možno aj viac ako na 40 % polí repku olejnú. Čo všetko ostatné dopestujeme alebo dochováme sa vyváža do zahraničia, kde sa spracuje a nám dovážajú treťotriedny tovar, neraz aj po záruke .

Niekedy bolo na Slovensku 7 cukrovarov. Dnes je len jeden. O kvalite ponúkaných nielen potravinárskych produktov sa dá tiež veľa popísať. Na to sú však „ odborníci“ ako Bíreš, ktorý dnes sedí na ministerskom kresle.

Niekedy tu bol aj spracovateľsky priemysel a výrobcovia múky, mäsových a mliečnych výrobkov. V našom okrese už máme len dve poľnohospodárske družstvá a inak na poliach hospodária súkromníci, v novinách píšu farmári, ale tí sú v USA. U nás gazdovia.

Bývalé objekty JRD pustnú a vyzerajú ako Lunik IX v Košiciach. Dobytok sa už prakticky nechová a pôdu nie je čím hnojiť. Ornica mala niekedy hrúbku aj 40 cm, aspoň na Východoslovenskej nížine, a teraz v jari vidíte po poliach kopy kameňov a blata. Poctivo si ničíme „ našu „ ornú pôdu. Veď čo, keď tí čo teraz pôdu obrábajú dostávajú dotácie aj za obhospodarovanie bývalých malých letísk. A dotácie sú v porovnaní s tým, čo dostávajú farmári na Západe smiešne. Takže aj v tomto smere sme sa stali  kolóniou Západu. No čo. Riťolezci sa vždy vedeli prispôsobiť každému systému. Okrem normálnych ľudí.
Máte na túto oblasť odborníkov a viete v tomto smere niečo zmeniť páni zo Smeru ?

.

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

25.08.2023

Tento článok vyšiel na stránke Belobog. Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.