Založ si blog

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

Obrázok je len ilustračný, nesúvisí priamo s textom.

Tento článok vyšiel na stránke Belobog.

 

Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa venovať senilnému dedkovi, ktorého už často navštevuje známy pán z Nemecka a aj preto sa musí vracať na miesto, z ktorého po niečo išiel, ale keď došiel, zabudol po čo.

Niekedy aj naše polovičky nám hovoria ako keby sme vedeli čítať myšlienky : Choď tam a prines mi toto. Ale po mnohoročnom spolunažívaní už často vieme na čo naše polovičky mysleli.

Takže ako ďalšia moja otázka v mojom oslovení pánov zo smeru bola:
Akým spôsobom chcete riešiť úroveň nášho školstva a zdravotníctva ? Tú nezmyselnosť platenia škôl podľa počtu žiakov, ktorá tu je už viac ako 20 rokov, kedy zrušíte ? Prečo potrebujeme VŠ pre politológov, sociálnych pracovníkov , filozofov… a nie VŠ , ktoré majú zmysel. Inžinierov strojárov, elektrotechnikov, hutníkov, stavbárov, poľnohospodárov … už nepotrebujeme? Prečo absolventi lekárskych fakúlt, ktorí vyštudovali za naše peniaze, odchádzajú pracovať do zahraničia ? Prečo sa zrušili desiatky učňovských škôl, kde sa mladí absolventi učili do potrebných profesií pre naše hospodárstvo? Už nepotrebujeme murárov, zváračov, sústružníkov, elektroinštalatérov, vodarov, kúrenárov , opravárov … ? Prečo na to aby ste sa dostali na VŠ už stačí pomaly iba aby ste vedeli čítať a písať? Hlúpy národ sa ľahšie ovláda, však ?

V Bratyyyslave tie problémy nepociťujete tak ako my tu na Východe, kde si oveľa viac „ užívame“ ten krásny kapitalizmus, kde niekto, kto už mal byť dávno na zaslúženom odpočinku a užívať si dôchodok, sedí v parlamente kde pripomína súčasného amerického prezidenta , poberá mesačný plat, ktorý my nezarobíme ani za rok a ovláda tak akurát po ukázaní nadriadeného poslanca zdvihnúť ruku alebo správne stlačiť hlasovací gombík a je naspäť na zvoliteľnom mieste kandidátky. Na čo sú títo „ odborníci „ dobrí ?
My si akurát tak môžeme na hlavnej ceste smerom na Ukrajinu všímať stovky kamiónov a autobusov, ktoré sú oveľa modernejšie ako naše, ako denne prevážajú tovar smerom do Banderistanu a v noci aj tisícky zbraní a sú sprevádzané našimi vojakmi i políciou.
Nám tu postupne vymierajú dediny lebo mladí sa sťahujú za prácou po celom svete a aj preto sa rušia základné i stredné školy a tie malé 6 -7 ročné deti, musia cestovať aj 20 – 25 kilometrov do najbližšej školy. / Ruská Bystrá, Inovce  do– Sobraniec / Tohto roku zrušili školu v Podhorodi, už dávnejšie v Remetských Hámroch.
S ohľadom na to, že tento kapitalistický systém nám zabezpečil, tu na východe, že deti sa už pomaly nerodia, iba našim spoluobčanom, tak do škôl už nie je pomaly kto chodiť. Aj preto sa znižuje vedomostná úroveň žiakov škôl. https://www.youtube.com/watch?v=McZLx_fEvz8
Podobne je to so základnou lekárskou starostlivosťou. Niekedy, za čias socializmu, boli lekárske ambulancie v obciach ako Úbrež, Podhoroď, Porúbka , Bežovce, Krčava . Teraz už aj lekári v Sobranciach majú priemerný vek 60 + .
Počul som , predpokladám, že je to pravda, že ambulantný lekár na Západnom Slovensku zarobí 15 000 euro . Na Východe to asi bude menej, ale nemocniční lekári na Slovensku chcú štrajkovať a pýtajú si viac.
Dnes dochádza pomaly a isto ku katastrofe v odvetví zdravotníctva, ale nám to bohužiaľ nevadí. Dokedy?   https://www.trend.sk/t/zdravotnictvo  
Viete a chcete ľuďom na Východe Slovenska pomôcť. ?  Alebo naspäť bude platiť okrídlená veta : Sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú.
Bohužiaľ občania Slovenska sú veľmi poddajní a veľmi ľahko sa dajú ovládať. Preto hocijakí psychopati, mafiáni i plagiátori sa dostávajú do funkcií,  i do tých najvyšších pri riadení štátu. V tom všetkom im bohužiaľ úspešne pomáhajú média masového ohlupovania. Tak nám treba. Kedy sa spamätáme? Slováci ? Až keď sa dostaneme a budeme žiť pod mostami a na chodníkoch ako je to v západných demokraciách?
https://www.youtube.com/watch?v=FF2TN396IMA&t=6s

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

Otvorený list č. 2 predstaviteľom strany Smer na Slovensku, nie v „tejto krajine“

24.06.2023

Starý dzedo z krajnoho východu, dze ňič ňit, píše naspäť zástupcom strany, ktorá je jedinou, skoro ľavicovou stranou v Slovenskom parlamente. Tak ako som popísal v prvom otvorenom liste a vyjadril sa iba k prvej otázke, z tých , ktoré som poslal aj do centrály smeru a na ktoré som nedostal odpoveď. Tak teraz popíšem ďalšiu a vyjadrím sa k danej problematike. Keďže som [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.