Založ si blog

Bordel alebo poriadok v predaji lístkov na MS v hokeji na Slovensku. ?

V tomto roku v máji znovu nastane ošiaľ medzi slovenskými / a nielen tými/ fanúšikmi, dá sa povedať, že najobľúbenejšieho zimného športu na Slovensku – ľadového hokeja. Možno poslednýkrát. Výkony Slovenskej reprezentácie i klubov v domácej i KHL súťažiach majú neustále klesajúcu tendenciu a už sa môžeme zaradiť do poradia v tomto športe od 8 miesta nižšie. Na svetovú šestku nemáme, iba ak motyka vystrelí. A tie peniaze, ktoré od slovenského fanúšika na jednotlivé zápasy pýtajú sú neadekvátne tomu, aké výkony a výsledky naše reprezentačné mužstva podávajú. To už nehovorím o priekupníkoch, ktorí tieto lístky predávajú za 4 až 5 násobok skutočnej ceny.
Naše najväčšie mestá usporiadajú 83. MS v ľadovom hokeji. Na uvedené podujatie máme až dva súce športové štadióny. Kapacitne i vybavením dostatočné / nie za 4/ na toto podujatie. SZĽH rozhodol, že Slovenské mužstvo bude hrať svoje zápasy v Košiciach spolu s mužstvami USA, Kanady Nemecka , Finska… A České spolu so Švédskom, Ruskom … v Bratislave. V očakávaní veľkého záujmu boli vraj pripravené podmienky na to „ aby sa k lístkom nedostali priekupníci, ktorí by mohli na následnom predaji zarobiť majland „. Vstupenky sa predávali a ešte stále predávajú vo viacerých kategóriách . Jednak podľa výhodnosti miesta na štadióne a podľa hľadísk ako kúpa lístkov na všetky zápasy v jeden deň, / tým sa má zabezpečiť návštevnosť aj na neatraktívne zápasy v ten deň/ Potom podľa kritéria nasleduj svoj tím, čiže na všetky zápasy vám spriazneného mužstva a pre milionárov balík lístkov na všetky zápasy.
Predaj bol zadaný pre spoločnosť Ticketportál, ktorá mala zabezpečiť transparentný predaj lístkov všetkým záujemcom. Na jedného kupujúceho mali byť predané najviac 4 vstupenky aj v kamenných predajniach Ticketportálu. Každý záujemca o lístky sa mal zaregistrovať aby bolo jasné komu sa lístky predali. Avšak hneď po spustení predaja 19.9.2018 o 9:19 nastali typické slovenské problémy.. Cez webovu stránku predajcu vás aj 5 krát z prvých miest poslalo na desaťtisíce miesto a ľudia v kamenných predajniach si mohli kúpiť aj 20 lístkov. Teraz ich špekulanti predávajú cez Bazoš za 4-5 násobne vyššie ceny, ako sú uvedené v ponuke. Po zistení, že takto na lístkoch zarobí a obohatí sa niekto, kto má konexie a správne známosti a vedomosti ako na to, začali sa lístky predávať len cez internet a najviac 4 lístky pre jedného záujemcu, pričom predaj je len v niektorých dňoch.. Kto tie dní pozná môže si kúpiť aj ďalších 20 a viac lístkov. A ako mi bolo povedané, keď som sa telefonicky informoval na SZĽH tieto dni pozná len určitý úzky okruh ľudí. „ Tým sa dá určite veriť“ . Na Bazoši priekupníci už predávajú lístky na zvyšné zápasy v dňoch keď hra Slovenská reprezentácia a za pôvodné ba i nižšie ceny ako stoja v skutočnosti. Priekupníci sa už nabalili dostatočne a chcú sa zbaviť aj lístkov o ktoré záujem už nie je.
Na už viackrát spomínanom Bazoši môžete si napríklad kúpiť lístky na nie tak atraktívne zápasy nášho mužstva napr. s Dánskom, Veľkou Britániou alebo Nemeckom „ len“ za dvojnásobne vyššie ceny oproti atraktívnejším súperom v prvých dňoch šampionátu. A ako je to s predajom len 4 lístkov pre jedného záujemcu svedčí to, že nejaký David ponúka na už spomínanom portáli 160 lístkov na rôzne zápasy v cene podľa dohody. A ďalší Dávid z PO ponúka 80 lístkov. Kto má potrebnú sumu peňazí na to aby si mohol dovoliť kúpiť takýto objem lístkov za pôvodné ceny, ktoré podotýkam nie sú vôbec nízke?. A kto má prístup k informáciám, kedy sa tieto lístky predávajú?
Zo SZĽH a Ticketportálu o nekalých praktikách predaja mi odpísali toto: Na môj e-mail : Rád by som Vás poprosil o informáciu ohľadom predaja lístkov na zápasy Slovenskej reprezentácie.
Je možné si ich kúpiť len raz na vlastné meno cez web ticketportálu, alebo ak viem termíny predaja môžem si ich kúpiť viackrát po 4 ks?
Máte v pláne robiť niečo s priekupníkmi týchto lístkov, ktorí k ním prišli v prvej vlne v kamenných predajniach a teraz ich ponúkajú za 3-4 násobnú cenu?
Môžme veriť, že k termínom ďalších predajov sa nedostanú len známy a kamaráti so SZĽH alebo kšeftári?
Myslíte si, že po peripetiách s nákupom lístkov majú ešte normálni ľudia chuť vidieť nejaký zápas našich reprezentantov naživo? Som dostal odpoveď od pracovníka z organizačného výboru MS: Pozdravujem Vás, čo sa týka kúpy vstupeniek na zápasy Slovenska, na jednu osobu si môžete zakúpiť 4 vstupenky na jeden zápas, resp. 4 balíčky na jeden deň. V kamenných predajniach sa v prvý deň predaja predalo minimálne množstvo vstupeniek. Na priekupníkov lístkov sme prikrátki. Nemôžete len tak niekoho označiť za priekupníka. V boji proti nim sme zaviedli niekoľko opatrení a momentálne sa nám osvedčilo sms overovanie konta záujemcov o vstupenky. Dôležité je, aby si aj záujemcovia o vstupenky nakupovali vstupenky od oficiálneho predajcu.

Vstupenky sú do predaja uvoľňované postupne a o pridávaní vstupeniek vie veľmi úzky okruh ľudí aj z dôvodu zamedzenia úniku informácií.

Myslím si osobne, že ľudia záujem o zápasy Slovenska i iných krajín majú. Problémy so vstupenkami sú v každej krajine a nikdy nie sú uspokojení všetci záujemcovia. Dopyt totiž vždy niekoľkonásobne prevyšuje kapacity.

Verím, že sa Vám vstupenky podarí zakúpiť. Toľko odpoveď.

Na internete som narazil na webovú stránku v angličtine viagogo, na ktorej si môžete zakúpiť aj lístky na MS v hokeji u nás. Nie je to oficiálna stránka Ticketportálu ani IIHF a oproti ponuke z nám dostupných stránok, tu si môžete kúpiť aj lístky na jednotlivé zápasy nie ako u nás len balíčky lístkov. / okrem Bazošu / . Kto tejto stránke ponúka lístky, ktoré sú mimochodom skoro v rovnakých cenových reláciach ako na našom Bazoši? Čiže 4 až 5 krát drahšie . Zo stránky nie je jasné kto ju prevádzkuje. V ponuke majú športové podujatia zo sveta, festivaly i koncerty. Píšu o sebe že sú na svete najväčší druhotný marketový predajca živých udalosti. Ceny sú stanovené predajcami a môžu byť nad alebo pod pôvodnou cenou./ nominálnou hodnotou/.
Takže môžem si myslieť, že uvádzacie ceny našimi organizátormi sú nadhodnotené smerom ku kúpnej sile slovenského fanúšika a mne zatiaľ neznáma entita sa snaží predávať lístky na celosvetovom trhu, kde je predsa len vyššia kúpna sila ako u nás. Čo si mám potom myslieť o odpovedi na mnou položené otázky pre zodpovedných pracovníkov z organizačného výboru MS ?

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

25.08.2023

Tento článok vyšiel na stránke Belobog. Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.