Založ si blog

Pre koho platia a sú na Slovensku tvorené a prijímané zákony?

Predpokladám, že nielen ja, ale aj ľudia, ktorí už majú za sebou nejaký ten rôčik a značné skúsenosti , sa zamýšľajú nad tým, čo je v nadpise tohto blogu.
Niekedy za socializmu nás učili , že štát slúži aj na to, aby bola potláčaná jedna trieda triedou druhou. V ponímaní trieda samozrejme myslím spoločenské triedy. V socializme sme mali pracujúcu triedu, na čele ktorej stála KS a tá si vyhradzovala právo na správny názor na svet i spoločnosť.
Bežní ľudia – ľudia, ktorí vytvárali a aj vytvárajú hodnoty/ aj v pote tváre / sa pri porovnaní súčasnosti a doby socializmu prikláňajú na stranu doby, keď sme museli robiť. Keď mladí ľudia dostávali mladomanželské pôžičky za smiešny úrok, keď skoro každá druhá žena medzi 20 a 30 rokom života bola tehotná, keď po narodení 1. dieťaťa odpísali z pôžičky 2000 Kčs po narodení druhého 4000 Kčs. Keď mladí ľudia –rodiny po „upísaní“ sa štátnej firme, či JRD na 5 či 10 rokov dostávali 2-3 izbové byty do družstevného vlastníctva / podľa Vaška Lahvu králikárne/ , ktoré majú v súčasnosti , podľa miesta bydliska cenu od 30 tis. do 100 000 eur.
Boli to časy keď naši spoluobčania a nielen tí neprispôsobiví, „ museli „ pracovať, lebo inak nedostali rodinné prídavky. Dokonca sme museli posielať svoje deti pravidelne do škôlok a škôl . Časy, keď sa riaditelia škôl základných i  stredných nemuseli prosiť rodičom i deťom aby boli zapísané a navštevovali práve ich školu, lebo od toho teraz závisí rozpočet tej ktorej školy. A aby mali dosť žiakov/ dnes sa deti toľko nerodí ako niekedy, sú pre rodičov drahé – anglicky expensive/ museli znížiť vedomostné nároky na svojich žiakov i študentov . Čo sa už neblaho prejavuje na vedomostnej úrovni našich absolventov škôl.
Kto kradol aj majetok v socialistickom vlastníctve sa oveľa častejšie dostal tam kam patril, v porovnaní s tým ako je tomu dnes. Dnes sú naše zákony postavené tak, že slúžia len bohatej vrstve a tým so správnym – slniečkárskym názorom na náš kapitalistický svet a našich tútorov/ sediacich dneska na Globsecu/. Viď poslednú kauzu vietnamského defraudanta. Pre našu masmediálnu obec a slniečkárov nie je problém , že kradol a sa obohatil . Pre nich je problém naše Ministerstvo vnútra, ktoré sa zatiaľ bez dôkazov, hanobí, že pomohlo uniesť defraudanta do svojej vlasti kde bol potrestaný väzením.
Nespomínam si aby za posledných 30 rokov bol u nás nejaký vysokopostavený politik, či zbohatlík odsúdený za spreneveru , krádež, korupciu, či neplatenie daní. V poslednej dobe na seba toho povyťahovali veľa.
Zákony a procesné úkony sú postavené tak aby vyhovovali tým, ktorí majú byť potrestaní za svoju nekalú činnosť. Teraz kto má peniaze si môže kúpiť všetko a každého i sudcov . Polícia je často v týchto prípadoch ako kôl v plote. Veľa krát má zviazané ruky. Slúži na to aby ľudí držala na úzde a aby sme boli poslušní voči tomuto zriadeniu. Takže komu v súčasnosti slúžia zákony vychádzajúce väčšinou z dielne ministerstva spravodlivosti ? Nám občanom alebo len úzkej skupine ľudí , ktorí sa na práci ostatných len priživujú?

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

25.08.2023

Tento článok vyšiel na stránke Belobog. Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.