Založ si blog

Autobus sauna.

Autobus sauna.

Tohto roku sme mali na Východe Slovenska, dze ňič ňit, teploty prekračujúce normál a znásobené to bolo aj mimoriadnym suchom. Na tieto extrémy doplatili a doplácajú hlavne poľnohospodári, záhradkári i drobní chovatelia zvierat a dobytka a samozrejme aj ľudia so zdravotnými problémami .

Toto extrémne teplo sa prejavovalo i pri cestovaní v dopravných prostriedkoch, hlavne tých, v ktorých nefungovala klimatizácia.

Ľudia nastupovali do autobusov i električiek sa previezť z miesta A do miesta B neraz si „užívali“ ešte vyššiu teplotu ako bola vonku. Ako vodič DPMK som na neznesiteľnú teplotu v niektorých dňoch a sťažnosti cestujúcich reagoval tým, že môj autobus je autobus  s a u n a . Hoci to nie je na ňom napísané. Cestujúci by mohli byť radi, že si za saunu v autobuse nemusia priplatiť. Plus má to aj tú výhodu, že pobyt v takomto priestore znižuje telesnú hmotnosť už dosť pretučnelých Slovákov a Sloveniek.

A keď som im spomenul , že ja si tú saunu užívam aj 6 až 8 hodín denne naproti 10 až 15 minútam ich pobytu v autobuse, sklapli ich nemiestne poznámky a snažili sa si užiť pobyt v S A U N E.

Jedna mama s dcérkou túto našu vymoženosť pre svoju dcéru vyriešila zakúpením malej hračky s vrtuľkou, ktorú si dieťa mohlo poťahovaním motúza zrýchliť alebo spomaliť prúdenie vetra, vetríka, ktorý ju aj jej mamu osviežoval. To by bol nápad pre budúce leto aby sme cestujúcim v autobusoch, v ktorých nefunguje klimatizácia, mohli ponúknuť toto osvieženie. Deti by sa určite potešili.

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

25.08.2023

Tento článok vyšiel na stránke Belobog. Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.