Založ si blog

Šetri máš za tri. / za h…/

Máme, mali sme „ľavicovú“ vládu? Smer spolu s SNS , ktorá je akože pronárodne orientovaná a Mostom Híd , ktorý nemá s mostom medzi národmi SR a MR skoro nič, skôr medzi ľuďmi maďarskej národnosti a Bratislavskými slniečkármi.

Všetky tieto tri strany / predtým štyri – Sieť/ spojilo a spája iba jedno. Dostať sa ku korytám a rozdeľovať dane, odvody , príspevky a eurofondy , ktoré by mali byť účelne a hlavne rozumne, bez zbytočných strát, investované do chodu našej republiky.

Bohužiaľ neviem písať ani hovoriť tak, aby som zaujal svojim výkladom ctené čitateľstvo i poslucháčstvo , ale nedá mi aby som sa nevyjadril k niečomu, čo mňa, celý život poctivého platcu , nie dlžníka , trápi v našej domovine, myslím , dúfam, že ešte našej. Naši politici už skoro 30 rokov vedia jedine všetko „dobre“, pre nich, rozpredať, rozkradnúť a skoro nič zmysluplné vytvoriť. A my , národ Slovenský, asi hlupáci, im vždy statočne skočíme na „špek“ . Tak nám treba.

Od počiatku“ Nežnej“ sme boli dennodenne vyučovaní , že iba súkromné vlastníctvo, konkurencia a súťaživosť nám budú zvyšovať kvalitu a znižovať ceny.

O inflácii, krízach a nekvalite a životnosti výrobkov v porovnaní s časmi socializmu sa nehovorilo nič. Najsamprv sme všetci chceli byť podnikateľmi, investormi i vlastníkmi. Nie všetkým sa to podarilo. Veľká väčšina si akurát tak mohla povoľkať pri sledovaní smotánky a 131. diely mexickej telenovely alebo „dobrom americkom happy ende „.

Teraz nás už dva mesiace strašia so zvyšovaním cien za elektrinu, plyn, vodu i teplo. Tisíce majiteľov bytov a domov i pozemkov si za posledných 10-15 rokov dalo zatepliť svoje domovy, nakúpili šetrné spotrebiče elektriny, dali si vyvŕtať studne. Čo myslíte zvýšila sa preto spotreba všetkých týchto komodít. Asi nie. Skôr znížila.

Ľudia investovali do vlastných studní, hlavne pre úžitkovú vodu na polievanie záhradiek i umývanie áut . Investovali do zatepľovania – na nové izolačné okná i dvere i zateplenie fasád domov a bytov. Napr. ja som za posledných 10 rokov investoval 15 tisíc euro. A načo?

Podľa základného zákona kapitalizmu ponuky a dopytu mali tieto komodity na našom trhu zlacnieť. Ale kdeže. Majiteľom a akcionárom sa predsa znížili zisky. A to je ten najzákladnejší atribút, ktorý rozhoduje o cene.

A naši „ľavičiari“ vo vláde, parlamente, po ministerstvách a úradoch riešia problémy ako sa ešte viac votrieť do priazne nášho miestodržiteľa. Veď americké predražené stíhačky potrebujeme ako soľ. Naraz im znížili cenu z 3,6 miliardy Euro na 1,6 miliardy. Veď slovač si aj tak nepamätá to, čo bolo povedané včera.

Tak nás, hlúpe ovečky , cez svoje masmédia pripravujú na zvyšovanie cien . A nielen tepla, plynu a elektriny, či vody , ale aj základných potravín . Veď predsa ta hlúpa Slovač nechce robiť za almužnu po nociach, sviatkoch víkendoch. To sa predsa musí premietnuť do cien. Ktoré sú už teraz rovnaké ako na tom „vyspelom západe“, ktorí už 30 rokov neúspešne dobiehame, hoci tam majú 3 násobne vyššie mzdy.

Pokiaľ tá celá „pakáž“ verchušky, podnikateľov, politikov, analytikov, mimovládok a novinárov nedostane „po hube“ , poriadok tu nebude. Bohužiaľ po svojich predkoch sme zdedili jednu zlú vlastnosť, ktorá je zneužívaná. Keď ťa vrchnosť bije po ľavej ruke nastrčíš jej aj pravú a ešte viac sa ohneš. Dokedy?

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

25.08.2023

Tento článok vyšiel na stránke Belobog. Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.