Založ si blog

Čo má Henry Kissinger za lubom ?

Na svojej webovej stránke uverejnil bývalý člen Reaganovej administratívy ďalší zo zaujímavých článkov, ktorý som si dovolil preložiť a dať do pozornosti slovenským čitateľom. Článok reaguje na súčasné dianie vo svete z pohľadu človeka, ktorý videl a vidí do kuchyne americkej administratívy.

Paul Craig Roberts

Čo má Henry Kissinger za lubom?

V Anglickom jazyku pišúca ruská tlačová agentúra, Sputnik, hlási, že bývalý americký minister zahraničia Henry Kissinger radí v USA novozvolenému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, aby sa Spojené štáty a Rusko zblížili kvôli vyrovnaniu čínskeho zbrojenia.“ Https: // sputniknews. com / politika / 201612271049024500-Kissinger-trump-Rusko /
Ak vezmeme túto správu za bernú mincu, hovorí nám to, že Kissinger, starý bojovník počas studenej vojny, robí všetko aby využil príspevok Trumpa k zlepšeniu vzťahov s Ruskom, aby sa Rusko odklonilo od svojho strategického spojenectva s Čínou.
Zvyšovanie bojaschopnosti Čínskej armády je odpoveďou na provokácie USA proti Číne a Spojené štáty považujú Juhočínske more ako oblasť národných záujmov USA. Čína nemá v úmysle zaútočiť na USA a už vôbec nie Rusko.

Kissinger, ktorý bol môj kolega v Centre pre strategické a medzinárodné štúdiá počas dvanásť rokov, si je vedomý proamerických elít vnútri Ruska, a on pracuje na tom aby vytváral pre nich „Čínu ako hrozbu“, ktorá môže byť použitá v ich úsilí priviesť Rusko do náručia Západu. Ak bude toto úsilie úspešné, bude ruská suverenita narušená presne tak, ako má suverenitu každá iná krajina, ktorá sa spojila s USA.
Na tlačovej konferencii prezidenta Putina ( http://www.informationclearinghouse.info/46100.htm ), sa novinár Marat Sagadatov opýtal, či Rusko bolo doteraz predmetom foriem zahraničnej semi-dominácií: „Naše hospodárstvo, priemysel, ministerstva a agentúry často postupovali podľa pravidiel stanovených medzinárodnými organizáciami a sú spravované poradenskými spoločnosťami. Dokonca aj naše obranné podniky majú zahraničné poradenské firmy, ktoré im robia audity. “ Novinár sa spýtal, “ či nie je čas urobiť nejaké dovozné substitúcie v tejto oblasti tiež „.
Každý Rus musí pochopiť, že byť súčasťou Západu značí správať sa podľa pravidiel Washingtonu. Jedinou krajinou v západnej aliancii, ktorá má nezávislú zahraničnú a hospodársku politiku sú USA.

Každý z nás musí pochopiť, že hoci Trump bol zvolený prezidentom, neokonzervatívci zostávajú dominantní v zahraničnej politike USA, a ich záväzok k hegemónii USA, ako sila zostáva rovnako veľká ako predtým. Neokonzervatívna ideológia bola inštitucionalizovaná v niektorých častiach CIA, na ministerstve zahraničia a v Pentagone. Neokonzervatívci si udržali svoj vplyv v médiách, think tankoch, univerzitných fakultách, nadáciách a v Rade pre zahraničnú spoluprácu.
Musíme tiež pochopiť, že Trump sa vyžíva v úlohe ostrého chlapca a bude hovoriť veci, ktoré možno mylne vykladať ako priateľské, Fin Cunningham, ktorého stĺpčeky som čítal , zvyčajne s ocenením, napísal: ( http: //www.informationclearinghouse. info / 46103.htm ).
Neviem, či Trump prekoná obrovské neokonzervatívne sprisahania. Zdá sa však, dostatočne jasné, že to myslí vážne so znižovaním napätia s Ruskom, ktoré boli budované potom, čo prezident Clinton porušil sľub George HW Bushovej administratívy, že NATO sa nebude rozširovať na jeden palec smerom na Východ. Ak to Trump nemyslel vážne, nie je žiadny dôvod pre neho oznámiť, že CEO riaditeľ Exxon Rex Tillerson ako jeho voľbu pre ministra zahraničných veci. V roku 2013 bol pán Tillerson ocenený ruským Radom priateľstva.

Ako poukázal profesor Michel Chossudovsky na to, že globálne korporácie, ako je Exxon, má záujmy odlišné od tých vojensko – bezpečnostného komplexu USA. Vojensko – bezpečnostný komplex potrebuje silnú hrozbu, ako je napríklad bývala „sovietska hrozba“, ktorá bola transformovaná do „ruskej hrozby,“ aby odôvodnil svoje postavenie s ročným rozpočtom vo výške zhruba bilión dolárov. V kontraste, Exxon chce byť súčasťou ruského energetického obchodu. Preto, ako Secretary of State, Tillerson je motivovaný k dosiahnutiu dobrých vzťahov medzi USA a Ruskom, zatiaľ čo pre vojensko-bezpečnostný komplex je dobré vzťahy narušiť ,a zorganizovať strach, na ktorom rozpočet armády a bezpečnosti, spočíva.
Je zrejmé, že pre armádno – bezpečnostný komplex a neokonzervatívcov sú Trump a Tillerson ako hrozby, čo je dôvod, prečo neokonzervatívci a výzbrojoví magnáti tak silno oponujú Trumpovi a prečo riaditeľ CIA John Brennan tiež vydal divoké a nepodložené obvinenia z ruského zásahu v amerických prezidentských voľbách.
Všetko je nalinajkované. Ďalší test bude, či Trump získa potvrdenie Senátom svojho výberu Tillersona ako ministra zahraničných vecí.

Je rozšírený mýtus, že prezident Reagan vyhral studenú vojnu tým, že rozbil Sovietsky zväz finančne v pretekoch v zbrojení. Ako človek, ktorý sa podieľal na úsilí Reagana ukončiť studenú vojnu, našiel som sa už opäť v pozícií ako napravovateľa tejto nepravdy.
Reagan nikdy nehovoril o vyhratí studenej vojny. Hovoril o jej ukončení. Ostatní úradníci v jeho vláde povedali to isté, a Pat Buchanan to môže overiť.

Reagan chcel ukončiť studenú vojnu, a nie vyhrať ju. Hovoril o tých „godawful“ /zdrbaných/ jadrových zbraniach. Myslel si, že sovietska ekonomika bola vo väčších ťažkostiach v súťaži v pretekoch v zbrojení. Myslel si, že keby mohol najprv vyliečiť stagflation, / pretrvávajúca vysoká inflácia kombinovaná s vysokou nezamestnanosťou a stagnujúcim dopytom v ekonomike krajiny/ ktorým bola postihnutá americká ekonomika, by mohol prinútiť sovietov aby si sadli k rokovaciemu stolu tým, že odštartuje preteky v zbrojení. „Hviezdne vojny“ bol hlavne humbuk. (Áno, či nie Sovieti verili v hrozbu uzbrojenia, americký ľavičiari tomu uverili tiež.)

Reagan nemal v úmysle dominovať nad Sovietskym zväzom alebo zrútiť ho. Na rozdiel od Clintona, George W. Busha a Obamu, nebol riadený neokonzervatívcami. Reagan vyhodil a stíhal neokonzervatívcov v jeho administrácii, keď robili niečo za jeho chrbtom a porušili zákon.
Sovietsky zväz sa nezrútil kvôli odhodlaniu Reagana ukončiť studenú vojnu. Rozpad Sovietskeho zväzu bol dielom nekompromisných komunistov, ktorí verili, že Gorbačov uvoľnil zovretie komunistickej strany veľmi rýchlo, že Gorbačov bol hrozbou pre existenciu Sovietskeho zväzu a umiestnili ho do domáceho väzenia. To bol nekompromisný komunistický puč proti Gorbačovovi, ktorý viedol k vzostupu Jeľcina. Nikto neočakával zrútenie Sovietskeho zväzu.

Americký armádno – bezpečnostný komplex nechcel od Reagana ukončiť studenú vojnu, pretože studená vojna bola základom zisku a moci komplexu. CIA oznámila Reaganovi, že keby obnovil preteky v zbrojení, Sovieti by vyhrali, pretože Sovieti kontrolovali investície a mohli by prideliť väčší podiel ekonomiky na armádu než mohol Reagan.
Reagan neveril tvrdeniu CIA, že Sovietsky zväz by mohol zvíťaziť v zbrojení. On vytvoril tajný výbor a dal Výboru právomoc vyšetrovať tvrdenia CIA, že USA by prehrali preteky v zbrojení so Sovietskym zväzom. Výbor dospel k záveru, že CIA chránila jej výsady. Viem to, pretože som bol členom výboru.
Americký kapitalizmus a sieť sociálneho zabezpečenia bude fungovať oveľa lepšie bez neblahého vplyvu rozpočtu vojensko – bezpečnostného komplexu. Je správnejšie povedať, že armádno – bezpečnostný komplex chce veľkú hrozbu, nie skutočné preteky v zbrojení. Moslimskí teroristi bez štátu nie sú dostatočná hrozba pre tak masívne prostriedky pre americkú armádu a problém s aktuálnymi pretekmi v zbrojení je v protiklade s hrozbou, že americké zbrojárske korporácie budú musieť vyrábať zbrane, ktoré sú funkčné , bez prekročenia nákladov, ktoré zvyšujú zisky.

Najnovšia USA raketová loď sa dvakrát pokazila a musela byť odtiahnutá do prístavu. F-35 má na náklady nekonečné peniaze, má celý rad problémov ( http://www.stopthef35.com/pentagon-f-35-wont-have-a-chance-in-real-combat/ ) a je už prekonaný , Ruské rakety sú hypersonické. Ruské tanky sú lepšie. Výbušná sila ruskej ICBM Satan II je desivá. Morálka ruských síl je vysoká. Neboli vyčerpané 15 rokmi zbytočných bojov bez väčšieho úspechu, zbytočných vojen proti ženám a deťom.
Washington, vzhľadom ku korupčnej povaha vojensko – bezpečnostného komplexu USA môže pretekať v zbrojení vo všetkom, v čom chce, bez nebezpečenstva pre Rusko alebo Čínu, nieto ich strategickej aliancie.
Neokonzervatívci sú zdiskreditovaní, ale majú stále silný vplyv na americkú zahraničnú politiku. Kým Trump degraduje ich na zapadákov, Rusko a Čína sa môžu držať svojej strategickej aliancie. Každý, kto sa snaží prelomiť toto spojenectvo je hrozbou pre Rusko aj Čínu, a pre Ameriku a život na Zemi.

Článok v originály:http://www.paulcraigroberts.org/2016/12/28/what-is-henry-kissinger-up-to-paul-craig-roberts/

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

25.08.2023

Tento článok vyšiel na stránke Belobog. Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.