Založ si blog

Kto je vinný ?

 

 

V dnešných pohnutých časoch, keď nie sme schopní riešiť a vyriešiť všetky problémy, ktoré sa na nás valia zo všetkých strán ako lavíny  / v zime/ alebo hurikány /  v lete/  hľadáme vinníkov našich problémov.

Jeden poukáže na 1 % tých najbohatších, ktorí v mene lásky, demokracie a slobody pľundrujú kde sa im zachce. Druhý vypichne nenormálne vykorisťovanie toho ktorého podnikateľa v tej, ktorej časti sveta, Slovenska. Tretí poukáže na to alebo ono náboženstvo a jeho nasledovateľov, ktoré je akože príčinou všetkého zla na tomto svete. Štvrtý už hotuje pušku, v tom lepšom prípade, na tú či onú rasu ako na príčinu marazmu na svete. Piaty ešte vždy hľadá príčiny v nejakom izme, ktorý tu bol pred niekoľkými desaťročiami a jeho predstavitelia alebo podporovatelia či nositelia buď už dávno pomreli alebo sa úspešne pretransformovali  / aké to krásne a súčasné slovo/  do nových štruktúr, do tých, ktoré majú dneska navrch a pritom nezabudnú skoro vždy pripomenúť ako im bolo za toho predchádzajúceho izmu zle, ako boli prenasledovaní atp.  Šiestí , tí, ktorí sa úspešne pretransformovali, prichádzajú na to, že sa musí niečo zmeniť skoro až vtedy, keď ich vlastní príbuzní okúsili tú „slasť“ dnešného izmu.  Všetci hľadajú príčinu a hlavne nositeľa tohto  marazmu. Nikto sa doposiaľ neprihlásil a nezobral na seba tú zodpovednosť za všetko to príkorie, ktoré musí väčšina podstupovať.

A ja po premietnutí si všetkých tých ponôs, posudkov, správ, článkov, rôznych relácií, dokumentov od tých našich i cudzích mediálnych autorít a aktivistov tiež zo svojich nielen domácich skúsenosti som dospel k názoru, že príčinou tohto všetkého som ja.  Aj ja . Nie niekto anonymný. Priznávam sa. Ja som príčinou mnohých problémov, ktoré kvária našu spoločnosť.  

Rád by som sa za to ospravedlnil. V prvom rade svojim deťom. Za to, že po mne zdedili gény, ktoré ich nepredurčili k tomu aby sa úspešne  so širokými lakťami vedeli prebíjať v dnešnom svete. Usilovnosť, vedomosti, priamosť sa predsa v dnešnom svete nenosí.

Samozrejme nesmiem zabudnúť ani na svoju manželku. Aj jej sa musím ospravedlniť za to,  že značnú časť nášho spolužitia som bol pracovne odcestovaný v ďalekej i „blízkej cudzine“. Rád by som sa ospravedlnil všetkým pravým i tým ľavým blavákom-prešporákom, že im ja, inžinier, beriem prácu robotníka v našom pomaly dodýchavajúcom    „ motore“ slovenskej ekonomiky. Samozrejme, že dýcham ten istý smogový vzduch, pijem tú istú chlórovanú vodu, kupujem podobné genomodifikované potraviny, obdivujem tie „ skvosty“ našej mladici na Dunaji ako sú Hlavná železničná šťanica, štadión Slovana na Tehelnom poli, rozpadajúci sa Starý most, ešte stojací PKO na brehu Dunaja, množstvo starých, ošarpaných, popísaných a pomaľovaných budov v Starom i Novom meste. Ospravedlňujem sa za tu nepokosenú trávu a burinu i kriaky pri cestách a samozrejme nespočetné výtlky. Za to všetko môžeme my, východniari. Prišli sme vás VYŽRAŤ. Prepáčte, určite by ste sa bez nás zaobišli. Tisíce odborníkov, umelcov, športovcov i robotníkov sú Bratislave na obtiaž. My „ostatní“, nie blaváci, sme sem prišli z rozkoše, lebo po nežnej, ktorú ste nám úspešne vystáli na Námestí SNP sme akosi z večera do rána na východe / všetko od Bratislavy je smerom na východ, iba Záhorie na sever /  stratili stovky firiem i poľnohospodárskych podnikov , ktoré nám dávali živobytie bez toho aby sme ako naši pradedovia museli  za prácou cestovať  za Veľkú mláku, do cudziny / i tej Bratislavy /. Ospravedlňujem sa i za stovky starostov, riaditeľov, podnikateľov, ktorí sem z krajného východu nosia na rôzne ministerstvá „ všimné“ aby mohli aspoň čo to zlepšiť pre svojich spoluobčanov.

Ospravedlňujem sa ministerstvu obrany, vnútra i financií , že najviac vojakov, policajtov i colníkov je z toho „prekliateho“ východu. Ospravedlňujem sa i ministerstvu práce a rodiny, že najväčšiu oštaru majú naspäť s tými východniarmi. Ospravedlnenie si zaslúži i naše ministerstvo zahraničia, že úspešne odložilo bývalých popredných ľavičiarov na teplé miesta a už skoro nemá kto poukazovať na neprávosti, ktoré sa u nás i v cudzine dejú. Veď po Moskve má teraz pravdu Brusel a hlavne Washington. A v Sýrii sa bojuje proti diktátorovi zbraňami NATO v rukách Al Kaidy, tej, ktorá vraj dala zrútiť američanom dva 110 poschodové vežiaky aj s osadenstvom, pričom spadli a rozdrvili sa na prach za desať sekúnd. Akoby boli postavené z blata. Mimochodom mesiac pred tou udalosťou som na južnej veži bol.   

Ospravedlňujem sa všetkým, ktorí nenávidia našich neprispôsobivých spoluobčanov. Zistil som totiž, že tých bielych neprispôsobivých, čo v skutočnosti vyžierajú Slovensko je omnoho viac a škodia v pomere 100:1.

Ospravedlňujem sa všetkým politikom na miestnej i celoslovenskej úrovni, že ich otravujem svojimi problémami . Veď oni sú neustále zaneprázdnení tým  aby  nám všetkým zvyšovali našu životnú úroveň  a udržali istoty. A hlavne tlak. Len pred voľbami si vedia nájsť čas aby zistili, kto ich to vlastne volí  / čo za voly /  a zájdu si aj na ten „východ“. Nasľubujú a odídu. Správajú sa podľa príslovia platného všade. U nás sa povie: „ Ľepši obecany, jak prežity . „ Tak sa môžeme každé štyri roky tešiť. Občas častejšie.

Takže to zhrniem. Ja a tisíce mne podobných sme vinní za to, že dovolíme aby našu spoločnosť rozdeľovali podľa príslušnosti k náboženstvu, rase, pôvodu, veku, bydlisku, povolaniu a na základe toho rozoštvávali proti sebe, lebo ako hovorili už starí Rímania :,, Rozdeľuj a panuj“. Ľahšie sa ovláda a vládne hlúpym, slabým a nejednotným, ľuďom nevediacim riešiť problémy, ktoré prináša život. A ak svojich zástupcov v zákonodarnej a výkonnej moci nekontrolujeme my zdola, ktorí sme im dali moc, riadia ich potom tí, ktorí si ich kúpia.    

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ?

13.09.2023

Prichádza nová vlna covidu do Slovenskej republiky ? Všetko, čo je v tomto článku napísané je podvod a nezmysel napísaný človekom, ktorého môžete nazvať dezolát, konšpirátor i debil a je len na vás, či jeho myšlienky dole uvedené potvrdíte z vlastných skúsenosti alebo zavrhnete ako podvod a nezmyselnosť. Vážení čitatelia a vlastnou hlavou mysliaci ľudia. Počas [...]

Otvorený list č. 4 predstaviteľom strany Smer.

25.08.2023

Tento článok vyšiel na stránke Belobog. Politici zo strany Smer. Toto je môj štvrtý v poradí otvorený dopis, ktorým sa na vás obraciam cez mne dostupné média, pretože ste sa mi neozvali a neodpovedali na mnou položené otázky ešte zo začiatku tohto roka. Asi ste predpokladali, že starý dzedo z krajnoho vychodu, dze nič ňit, sa čoskoro pominie a nebude potrebné sa [...]

Otvorený list č. 3. predstaviteľom strany Smer na Slovensku.

20.07.2023

Ako som už v svojich predchádzajúcich otvorených listoch pre predstaviteľov strany smer uviedol dôvody, pre ktoré sa na nich obraciam, tu je ďalší. V mojom e-maile z 13. 1. tohto roka som ako ďalšiu otázku, ktorá neznepokojuje iba mňa, uviedol nasledujúce: Dokedy bude Slovenská republika kolóniou Západných krajín? Tých, ktoré tu „investujú“ do montovní, kde Slováci a [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.